Geschiedenis

VAN BOERDERIJ TOT CAMPING

Tot 1950 werd Chez Gendron bewoond door de familie Boutriet. Deze boerenfamilie leefde van de wijnbouw en de koeien. In de gebouwen vindt u hier nog diverse overblijfselen van. Zo doen de voedertroggen in de recreatiezaal nu dienst als banken. De familie besloot echter een nieuw huis te laten bouwen en het huis Chez Gendron werd verhuurd. De exploitatie van de wijngaarden was echter nog in handen van Lucien Boutriet de toenmalige burgemeester van St. Palais. Hij was een vooruitstrevende wijnboer die het bottelen van de wijn in flessen in deze streek heeft geintroduceerd. Voor die tijd werd de wijn met karren met tonnen opgehaald bij de boeren.

Eén van de vele druivenplukkers die de streek bezochten tijdens de oogst was Lisette Koller. Zij raakte goed bevriend met Lucien en Paulette Boutriet en keerde regelmatig terug naar deze streek. Rond 1965 besloot zij met haar man Chez Gendron te kopen met een hectare grond erbij. Buurman Janneau Rosquet werd erbij gehaald om het huis op te knappen waarna ze rond 1970 het huis definitief gingen bewonen. Hun bezoek kon blijven kamperen op het terrein en zo ontstond het idee om een kampeerterrein in te richten. Koller was een handig persoon die zelfstandig één van de schuren heeft omgebouwd tot sanitairgebouw, maar hij heeft ook de verwarming aangelegd in het gemeentehuis en in de kerk van St. Palais.

Rond 1980 werd er een andere Nederlander verliefd op deze streek. Jaap Witvliet en zijn zwager besloten om de camping te kopen. Zij stelden Alex en Marjo aan als beheerdersechtpaar die ervoor hebben gezorgd dat de tot dan toe eenvoudige camping uitgebreid werd met diverse voorzieningen. De schuren werden omgebouwd tot bar, restaurant en er werd een zwembad aangelegd. Dat ging in het begin helemaal verkeerd. De zwembadmuur bleek niet bestand te zijn tegen de waterdruk en bezweek zodat het terrein erachter vlak voor het hoogseizoen onder water liep.

De camping werd verder uitgebreid en dat betekende dat er ook personeel nodig was. Frits van Reijsen een vriend van Jaap kwam de keuken bemannen en na enkele seizoenen besloot hij om het beheer van de camping over te nemen. Samen met zijn vrouw Karin hebben zij de camping circa 15 jaar lang verder ontwikkeld en ervoor gezorgd dat er een boterham mee te verdienen was.

Eind 2004 besloot de familie van Reijsen het rustiger aan te gaan doen en heeft Jaap Witvliet het recht op exploitatie verkocht aan Sander en Aletta Klop. Zij zijn direct aan de gang gegaan om met behulp van de nodige hulptroepen hun ideeën te realiseren. Na al die jaren was het hoognodig dat de voorzieningen weer up to date gemaakt werden. Ook hadden zij de kans om het kampeerterrein uit te breiden, zodat met behoud van hetzelfde aantal staanplaatsen de plaatsen groter gemaakt konden worden.

In 2019 hebben Philippe en Benedicte de camping overgenomen en gaan ook zij hun eigen plannen realiseren.

Wilt u wat meer weten over Benedicte en Philippe klik dan hier!

Print Friendly, PDF & Email