Nieuwsarchief 2008

Nieuws uit 2008

November 2008 Aankoop paarden
Omdat we in de zomer veel paardenliefhebbers op de camping hebben en paarden graag in kuddes leven zijn we op zoek gegaan naar wat gezelschap voor onze twee paardjes Jade en Tonnere. We hebben inmiddels een paar leuke beestjes gevonden. Ook zijn we zelf wat cursussen gaan volgen om wat meer te weten te komen over hoe paarden in de vrije natuur leven. We bieden op onze camping de mogelijkheid om lekker met de paarden om te gaan, zoveel mogelijk aan elkaar te wennen en ongeforceerd de paarden te berijden. Daarbij kunnen we ook aangeven hoe je kunt helpen de paardenhoeven schoon te houden en eventueel bij te werken als ze vanwege de zachte ondergrond onvoldoende slijten.

Juli 2008 Klimparcours
*Het klimparcours in het bos is aangelegd en getest door onze kinderen. Touwbruggen en een tokkelbaan verbinden de kleine plateaus die we in de bomen hebben aangebracht. Het parcours is gericht op kleine kinderen. In de omgeving zijn ook grotere parken te vinden met touwbruggen hoog in de bomen voor de ouderen.

Juni 2008 Installatie zonneboiler
In juni hebben we een zonneboiler in gebruik kunnen nemen. Na het zien van alle documentaires over duurzaam energie opwekken vonden we dat we zelf ook een bijdrage moesten leveren aan een lagere CO2 uitstoot. Tien panelen en twee boilers van 1000 liter moeten genoeg warm water leveren voor de douches en (af)waspunten in het toiletgebouw, bar en restaurant. Ook de vloerverwarming van het toiletgebouw is aangesloten zodat de doucheruimtes in voor en naseizoen verwarmt kunnen worden.

Mei 2008 Fruit en groentetuin
Onze eigen moestuin is in gebruik. Met dank aan Cees en Pa Spelt die ons hebben geholpen met spitten en onkruid wieden. De verse groenten zullen worden gebruikt in het restaurant in het voor en naseizoen. We werkten al zo veel mogelijk met verse producten, maar als deze dan ook nog onbespoten zijn dan levert dat ook weer een bijdrage aan een schoner milieu en het is natuurlijk ook beter voor de gezondheid.

Februari 2008 Goede gastvrije campings
Jubileumjaar GGG campings. De GGG is een samenwerkingsverband tussen een aantal campings in Zuid-Frankrijk en staat voor Goede Gastvrije Goede campings. Wij zijn er ook één van en dit jaar bestaat de club 12,5 jaar. Wilt u wat meer weten over de GGG kijk dan op www.ggg-campings.com.

Print Friendly, PDF & Email