Nieuwsarchief 2010

Nieuws uit 2010

November 2010 Label Clef Verte (groene sleutel)
Als resultaat van onze inspanningen om op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier de camping te beheren kregen wij in november het label Clef Verte uitgereikt. De Groene Sleutel is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Voor een lijst met campings in Frankrijk die dit keurmerk hebben kunt u terecht op www.laclefverte.org.

September 2010 Cursus permacultuur
In september hebben we een cursus permacultuur gevolgd. Het woord permacultuur is een samengesteld begrip van de woorden permanente agricultuur en permanente cultuur. Door de relaties in de bossen van Tasmanië te onderzoeken en de belangrijkste ecologische principes van dit systeem te achterhalen hebben twee Australische biologen, Bill Mollison en David Holmgren, een methode ontwikkeld die mensen in staat stelt zelf een functioneel ecosysteem na te bouwen. Permacultuur zoekt vooral naar win-win situaties waar zowel de mens als de natuur het meeste voordeel bij heeft. Bij het ontwikkelen van de camping in de afgelopen jaren hebben we al onbewust rekening gehouden met de principes van permacultuur. De kennis die we hebben opgedaan gaan we gebruiken voor het verder duurzaam ontwikkelen van de camping. Mocht u wat meer over permacultuur willen weten dan kunt u een gratis cursus downloaden op www.permacultuurnederland.org.

Augustus 2010 Funsurvival
We dachten dat het wel eens leuk zou kunnen zijn om een soort survival te organiseren in de omgeving. Niet te veel afzien maar wel veel lol dus een funsurvival. De kinderen waren zeer positief dus hebben we het experiment een aantal keer herhaald, wat veel leuke en stoere foto’s heeft opgeleverd. Een selectie van de foto’s is te vinden op http://chez-gendron.hyves.nl.

Juli 2010 Tour de France rondom Bordeaux
Voor de tourliefhebbers is het in 2010 genieten. Een etappe-aankomst in Bordeaux op 23 juli en een tijdrit van Bordeaux naar Pauillac op 24 juli. Dit is de voorlaatste etappe dus dikke kans dat de tour hier beslist gaat worden.

Mei 2010 Gîte te huur
We gaan het aanbod aan verhuurobjecten uitbreiden met een gîte. Voor iedereen die de gezelligheid van een camping wil combineren met het comfort van een authentiek Frans onderkomen.

Mei 2010 Vegetarisch menu in het restaurant
Naast de streekgerechten die worden klaargemaakt door onze Franse buurvrouw gaan we voor de liefhebbers ook elke dag een vegetarisch menu aanbieden,naar wens gekookt of ongekookt. We hebben ons bij het samenstellen van de menu’s laten inspireren door de keuken van de Natuurlijke Hygiëne (gezondheid).

Mei 2010 Bioproducten en groenten
Voor de mensen die laat aankomen of graag biologische producten kopen gaan we in de bar een schap inrichten met een klein assortiment aan houdbare producten. Tevens komt er op het terrein 2 keer per week een groenteboer met verse biologische groenten en fruit in de periode van mei tot en met september.

Februari 2010 Waterzuiveringsinstallatie
Ook de vuilwaterafvoer is aan vervanging toe. We gaan het systeem compleet vervangen door een microstation die het afvalwater zover zuivert dat het weer op het oppervlaktewater geloosd mag worden. Tevens kunnen we dit schone water hergebruiken voor het besproeien van het terrein. Het doorspoelen van de toiletten is voor openbare ruimtes nog niet toegestaan in Frankrijk maar het systeem zal hier wel op voorbereid worden.

Januari 2010 Watertoevoer
Deze winter gaan we een nieuwe wateraansluiting realiseren met een grotere diameter. De problemen met de waterdruk die we in de zomermaanden hadden zullen daarmee verholpen zijn.

Januari 2010 Nieuwe openingstijden camping
In 2010 zal de camping open zijn van 1 maart tot 1 november.

Print Friendly, PDF & Email