natuursport

Fietsen/wandelen/paardrijden/vissen

De camping is gelegen in een heuvelachtig gebied dat uitloopt in de vlakke moerasgebieden bij de riviermonding La Gironde. Honderden paden en rustige weggetjes maken dit gebied uitstekend geschikt voor prachtige fietsroutes! U fietst afwisselend door bosrijke gebieden, weilanden met talloze soorten vogels, langs het water of tussen de wijnvelden. Kortom, natuur op en top. Ook hebben wij fiets-, wandel- en paardrijroutes voor u uitgezet in de directe omgeving van de camping die u kunt bekijken en downloaden voor GPS apparaten via www.chezgendron.com/routes

De routes kunt u bekijken via de gratis app van Everytrail voor Android en iPhone toestellen maar ook downloaden in gpx formaat voor Garmin en andere GPS apparaten. Mountainbike fanaten komen ook aan hun trekken. Achter de camping ligt een trail van maar liefst 40 km.

Wij verhuren toerfietsen met kinderzitjes en mountainbikes.

Vanaf de camping loopt u zo het bos of de wijnvelden in waar u de hertenpaadjes kunt volgen of bijvoorbeeld een stuk van een GR route of van de route naar Santiago de Compostella kunt lopen. U kunt hier heerlijke wandeltochten maken zonder ook maar één auto tegen te komen.

Ook biedt de directe omgeving mooie mogelijkheden voor het maken van paardrijtochten. De wijnvelden en bossen zijn niet omheind zodat u overal naar toe kunt zonder het asfalt te hoeven zien. Het is mogelijk uw eigen paard mee te nemen. We hebben terrein genoeg om de paarden te stallen.

Op korte afstand zijn diverse zoetwatervisvijvers te vinden waar de hengelsportliefhebbers aan hun trekken kunnen komen.

Sinds kort hebben wij ook het geocachen ontdekt en zijn we begonnen met het zelf uitzetten van een multicache. Voor degene die dit graag een keer zouden proberen maar geen GPS apparaat hebben is er één te huur bij de receptie (garmin oregon).

Print Friendly, PDF & Email