omgeving

Ontdek de omgeving

In een straal van circa 50 kilometer rondom de camping is veel te zien en te beleven op het gebied van natuur, cultuur en sportieve activiteiten. We willen u graag alvast enkele voorbeelden noemen maar het leukste is natuurlijk om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Mocht u toch graag alvast uitgebreide informatie bekijken dan kunt ons informatieboek als pdf downloaden. Diverse exemplaren zijn beschikbaar bij de receptie ter inzage of om mee te nemen onderweg.

Natuur
De rivieren de Dordogne en de Garonne komen bij Bordeaux bij elkaar en vormen daar samen de riviermonding La Gironde die vervolgens bij Royan de Atlantische oceaan in stroomt. Camping Chez Gendron ligt aan de oostzijde op 5 kilometer afstand van de riviermonding. Langs de riviermonding, die ooit nog door de Nederlanders is ingedijkt, vindt u een uitgestrekt beschermd natuurgebied met grote vijvers en moerassen. Diverse vogels verblijven hier of strijken hier neer tijdens hun tocht naar het zuiden. In de diverse bezoekerscentra die er zijn gevestigd kunnen ze u informeren over welke dieren er te vinden zijn en worden er ook begeleide tochten georganiseerd. Ook kunt u er vissen in de zoetwatervijvers of in de Gironde die vroeger bekend stond als de kweekvijver voor de steur.

Het klimaat, in de departementen Gironde en Charente Maritime, met veel zonuren en weinig neerslag is uitermate geschikt voor het telen van allerlei soorten bloemen, fruit en groenten. Zo worden er naast druiven ook kiwi’s, meloenen, asperges, en zonnebloemen verbouwd. Samen met de bospercelen zorgt dit voor een zeer afwisselend en aantrekkelijk landschap.

Cultuur
Frankrijk is een land dat vasthoudt aan haar tradities en dat trots is op de monumenten uit haar geschiedenis. Bordeaux, St. Emillion, Blaye, Saintes, Cognac en Talmont zijn plaatsen waar u gemakkelijk een dag door kunt brengen zonder u te vervelen. Bordeaux met het prachtig gerestaureerde centrum vol met oude gebouwen met fraaie gevels, indrukwekkende theater, elegante fonteinen en diverse musea. St. Emillion waar u zich in de middeleeuwen waant met de gezellige smalle straatjes, knusse pleintjes en in rots uitgehouwen kerk. Blaye met de Citadel van Vauban (ommuurde vestingstadje) en bekende locale markt waar alle kleine boeren uit de omgeving hun zelf verbouwde producten verkopen. Saintes met de enorme kathedralen met prachtige glas in lood ramen. Cognac met de beroemde Cognachuizen als Remy Martin, Hennesy en Martel. Talmont dat op de monumentenlijst staat met het visserijmuseum en Romaanse kerk met uitzicht op de riviermonding.

Wilt u de Franse gebruiken en sfeer proeven dan is het ook aan te raden om een keer een evenement te bezoeken zoals een avondmarkt, een brocante of een oogstfeest ter ere van het druiven plukken of het asperge steken. Op een avondmarkt komt de lokale bevolking bij elkaar om aan lange tafels met elkaar te eten. Bij de diverse kraampjes kunt u de heerlijkste streekgerechten proeven en vervolgens gezellig aanschuiven.

Sportieve activiteiten
Meer het binnenland in vindt u diverse zoetwaterplassen waar u heerlijk kunt wandelen en zwemmen. Zo is er een meertje bij St. Savin, Montendre en Jonzac. Rondom deze recreatiemeertjes worden diverse activiteiten georganiseerd en u kunt er van alles huren zoals waterfietsen, kano’s kleine zeilbootjes etc.. Enkele activiteiten zijn boogschieten, paintballen en klim en tokkelbanen in de bomen. In Montendre is ook een 15 holes golfbaan voor de liefhebbers.

Wie van het strand houdt kan zich vermaken aan de Côte de Beauté of Côte Sauvage. Royan, de hoofdplaats van de Côte de Beauté, ligt aan de ingang van riviermonding. Deze badplaats staat bekend om zijn huizen in barokstijl. Het grote strand van Royan strekt zich uit over 2 kilometer. Voordeel van deze stranden is dat de golven lang niet zo hoog zijn als aan de rest van de Atlantische kust. Het strand loopt geleidelijk over in de zee waardoor zowel zee als strand uitstekend geschikt zijn voor (kleine) kinderen! Wilt u een keer golfsurfen en hoge golven dan kunt u iets noordelijker terecht aan de Côte Sauvage waar diverse zeil, (kite)surfscholen te vinden zijn of bij Blaye met de veerboot overvaren voor een dagje op het strand aan de Atlantische westkust.

Meer informatie is te vinden bij de diverse VVV’s in de omgeving.
www.cc-estuaire.fr
www.tourisme-blaye.com
www.bordeaux-tourisme.com
www.ot-saintes.fr
www.mirambeau-tourisme.fr
www.montendre-tourisme.fr
www.mairie-jonzac.fr
www.cdc-saintsavin.fr
www.estuaire-gironde.fr

Bekijk ook eens ons informatieve fotoboek van de omgeving in PDF formaat!

Print Friendly, PDF & Email